Peak shaving

Load Sharing & Power Assist-oplossingen voor Bedrijven en Grootverbruikers

Bij BrokPower begrijpen we dat bedrijven en grootverbruikers vaak te maken hebben met uitdagingen met betrekking tot hun elektrische aansluitingen. Het is niet ongebruikelijk dat ze van de gemeente geen zwaardere aansluiting kunnen krijgen dan 80 ampère over 3 fasen, zelfs als ze machines hebben met hogere piekbelastingen. Dit kan leiden tot hogere kosten voor het verzwaren van de aansluiting en vaste lasten die de pan uit rijzen.

Wij bieden innovatieve oplossingen op het gebied van load sharing en Power Assist, waarmee bedrijven en grootverbruikers hun elektrische infrastructuur kunnen optimaliseren zonder de aansluiting te verzwaren. Hoe werkt het?

Piekbelastingen Verdelen Over de Dag

Onze geavanceerde systemen omvatten krachtige accu’s en omvormers die piekbelastingen over de dag kunnen verdelen. Hierdoor kunnen bedrijven hun machines met hogere pieken draaien zonder de aansluitwaarde te verhogen. Dit kan aanzienlijke kostenbesparingen opleveren in termen van vastrecht en investeringen in aansluitingsinfrastructuur.

Hoe Het Werkt:

  1. Pieken Detecteren: Ons intelligente systeem detecteert piekbelastingen en houdt nauwlettend in de gaten wanneer deze optreden.
  2. Energie Opslaan: Tijdens periodes van lage vraag of lage belasting slaat ons systeem energie op in krachtige accu’s.
  3. Piekbelasting Ondersteunen: Wanneer een piekbelasting optreedt, wordt de opgeslagen energie onmiddellijk vrijgegeven om de extra vraag te ondersteunen.
  4. Pieken Nivelleren: Door de belasting over de dag te verdelen, nivelleert ons systeem pieken, waardoor de aansluitwaarde binnen aanvaardbare grenzen blijft.

Voordelen voor Bedrijven en Grootverbruikers:

  • Kostenbesparing: Bespaar aanzienlijk op kosten voor het verzwaren van de aansluiting en vaste lasten.
  • Betrouwbaarheid: Voorkom spanningsproblemen en stroomonderbrekingen, waardoor de bedrijfscontinuïteit wordt gewaarborgd.
  • Milieuvriendelijk: Verminder de ecologische voetafdruk door efficiënter gebruik van energie.
  • Flexibiliteit: Installeer zwaardere machines zonder de aansluiting te verzwaren.

Contact Opnemen

Bij BrokPower hebben we de expertise en ervaring om bedrijven en grootverbruikers te helpen bij het optimaliseren van hun elektrische infrastructuur met geavanceerde load sharing en Power Assist-oplossingen. Neem contact met ons op voor meer informatie over hoe we je kunnen helpen om kosten te besparen en tegelijkertijd te voldoen aan je energiebehoeften.

E-mail: dennis@brokpower.nl Telefoon: 0621319611

Samen kunnen we de uitdagingen van piekbelastingen overwinnen en je bedrijf of organisatie helpen om efficiënter en duurzamer te opereren. We kijken ernaar uit om met je samen te werken.